December 9, 2010

Αγγελιόσημο και πράσινα άλογα

Τα πήρα πρωί, πρωί αν και βρίσκομαι στη άλλη άκρη του ατλαντικού διαβάζοντας το άρθρο του Μarketing Week για το θέμα αγγελιoσήμου. (btw εύγε στο MW για τη τοποθέτηση του).

Μόνο στη Ελλάδα έχουμε φωστήρες που σκέφτονται ιδέες σαν το αγγελειόσημο, μόνο στη Ελλάδα έχουμε πολιτικούς που τις θεσπίζουν και τις κάνουν νόμο!

Αντί να συζητάμε πως θα εξαλείψουμε το αγγελιόσημο από τα άλλα μέσα, κουβεντιάζουμε πως θα το επιβάλουμε στο Ιντερνετ.

Δηλαδή για να καταλάβω...

Για να βάλουμε διαφήμιση σε μία μηχανή αναζήτησης, που συλλέγει περιεχόμενο από άλλους ιστοτόπους, θα πληρώσουμε αγγελιόσημο; Για να βάλουμε διαφήμιση σε ένα κοινωνικό δίκτυο, με περιεχόμενο που παράγεται από όλους εμάς, θα πληρώσουμε αγγελιόσημο; Για να βάλουμε τη προσφορά (διαφήμιση) μας σε ένα group buying site, θα πληρώσουμε αγγελιόσημο;

Έλεος!!!

Το Διαδίκτυο είναι πολύ περισσότερο, από περιεχόμενο που δημιουργούν 5000 δημοσιογραφοι σε 50 εφημερίδες. Είναι διανομή περιεχόμενου (και ειδησεογραφικού), κανάλι επικοινωνίας, διαφημιστικό μέσο, κατάλογοι & αναζήτηση, ηλεκτρονικό κατάστημα, κοινωνικό δίκτυο... τα πάντα. Οι περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες, που συνήθως είναι δωρεάν, βασίζονται στη διαφήμιση για έσοδα.

Αν έχεις κάποια επιχείρηση, στη τιμή του προϊόντος ή της υπηρεσίας που πουλάς, έχεις υπολογίσει το κόστος & το κέρδος σου και δίνεις μία τελική τιμή στο πελάτη σου. Συνήθως στο κόστος σου, έχεις υπολογίσει τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού (και του δημοσιογραφικού).

Ζούμε σε μία τόσο ταξική κοινωνία που το κάθε επάγγελμα πρέπει να έχει το δικό του ταμείο, τα δικά του αγγελιόσημα... παραλογισμός!!!!

ps. Συγνώμη που σας ξέχασα, αλλά έπαθα αμνησία καθώς λείπω. Χρόνια πολλά στις Αννές, Νίκους, Νίκες, Ανδρέες!!!

No comments: